Filme online subtitrate gratis
Barca cu motor in Cazanele Dunarii – Escapada la Chipul lui Decebal 2018

Barca cu motor in Cazanele Dunarii – Escapada din Cotidian la Chipul lui Decebal 2018

 

Barca cu motor in Cazanele Dunarii – Escapada din Cotidian la Chipul lui Decebal 2018

Barca cu motor in Cazanele Dunarii – Escapada din Cotidian la Chipul lui Decebal 2018

Chipul lui Decebal

este un basorelief in apropiere de Golful Mraconia, in zona Cazanelor Mici ale Dunarii, a fost realizat de Florin Cotarcea impreuna cu alti 11 arhitecti, ideea a apartinut omului roman de afaceri Iosif Constantin Dragan.

Istoric si tracolog impatimit care si-a finantat proiectul pentru culturarizarea romaniilor si pentru a lasa o mica pata in lumea din carese trage, constructia a durat 10 ani, din 1994 in 2004, spre deosebire de muntele Rushmore care a avut peste 200 de arhitecti si a durat 14 ani.

Splendidul peisaj

poate fii admirat prin intermediul croazierelor cu barca cu motor specific salupa, vaporas, aici intervenim noi, dunareaincazane.ro/croaziere, in croaziera din Cazanele Dunarii pe langa Chipul lui Decebal puteti observa alte obiective turistice, cum ar fii : Tabula Traiana, Golful Mraconiei, Golful Dubovei, si inca o gramada de alte obiective. Durata traseuluicu barca cu motor este de 60 de minute.

Dispunem de mai multe ambarcatiunii

(5) locuri: 50, Raspundem la solicitarea agentiilor de turism, pretul pe persoana este de 35lei adult si 15lei copii*max14ani*. Barca cu motor este foarte bine dotata avand veste de salvare si un confort de nota 10, ca de altfel toate ambarcatiuniile noastre dispun de un astfel de serviciu.

Acum ca am terminat cu munca

de birou, hai sa va spunem de ce ar trebuii sa vedeti aceast splendid peisaj, unde in Romania mai avem un asemenea simbol al devotamentului romanesc pentru istoria noastra? Va spunem noi, in putine locuri!

Daca nu sunteti din apropiere, biletele de avion variaza in jurul sumei de 150 -250euro, dar transportul cu un automobil este cu mult mai ieftin, optional puteti apela la transporturile in comun precum autocar/tren, ce va aduc la destinatie cu preturi mult mai mici si cu o perioada de sedere mai lunga. Acum sa vorbim despre ce o sa vedeti in croaziera din Cazanele Dunarii.

In primul rand, dupa ce ati lasat de o parte viata cotidiana si gadgeturile mobile, va veti putea relaxa la cea mai buna melodie din lume, valurile Dunarii va vor canta o simfonie linistitoare, in timp ce pasarile va vor mentine mereu atenti cu cantecul lor ritmat si alert. Totul e doar sa ne deschidem inima la frumusetiile naturii. De multe ori uitam sa ne bucuram de lucrurile simple, cum ar fii o adiere a vantului intr-o vara calda, un strop de ploaie intr-o seceta istovitoare si asa minuniile trec pe langa noi fara sa ne dam seama.

In al doilea rand, copacii construiesc un adevarat splendid peisaj, ca si cum natura a imbratisat muntii cu sanul ei verde, muntii fiind coplesiti de ”pata de verdeata” a naturii se ascund sub plapuma verde a mamei natura scotindu-l in evidenta pe Decebal, e o privire ce iti taie rasuflarea. De multe ori ne dorim sa ne gasim uniunea cu natura, dar acum stim unde sa o cautam si sa ne lasam pierduti in splendidul peisaj oferit de vederea unui asemenea tablou natural artistic. In al treilea rand, sa vorbim despre Decebal, sa incepem cu lucruri mai simple si sa crestem din ce in ce mai mult.

Chipul lui Decebal este înalt de 55 m și lat de 25 m
Câteva dimensiuni fizionomice ale chipului sunt:
lungimea ochilor: 4,3 metri
lungimea nasului: 7 metri
lățimea nasului: 4 metri

Din unele unghiuri din barca cu motor se pot observa cateva panorame interesanta neobservabile din poze sau filmari.
Sub Chipul lui decebal apare o inscriptie in latina “Decebalus rex Dragan fecit” in cinstea lui Iosif Constantin Dragan cel care sustinut creatia costandu-l 1 milion de dolari.

‘’Decebalus rex Dragan fecit’’ se traduce prin “ Decebal facut de Dragan”
Chiar in fata lui Decebal, doar ca pe malul sarbesc se gaseste un alt obiectiv turistic “Tabula Traiana” este acolo de aproximativ 2000 de ani, monumentul a fost ridicat de adversarii lui Decebal, Traian in cinstea victoriilor romaniilor asupra Daciei, ea are 4 mentri lungime si 1.75m latime, cel mai bine se poate observa din barca cu motor oferita de dunareaincazane.ro

Un alt obiectiv turistic ce il poti gasii in apropiere este Manastirea Mraconiei, o manastire ce a fost ridicata pe ruinele unei manastiri inghitite de apa. Un splendid peisaj vazut cu maretie din barca cu motor.
Cei care ne aleg, nu isi regreta decizia, cei ce vin prima oara, vin si a doua doar ca cu mai multi prieteni. Croaziera ajunge in sufletul oameniilor mari, dar lasa o urma si in sufletul celor mici, le starneste curiozitatea despre istorie si natura, despre originile noastre pe care trebuie sa le imbratisam si sa ne amintim mereu de unde am venit, de unde am pornit.

Cum barca cu motor a ajuns sa fie la un nivel mai avansat pentru transportul persoanelor, gandindu-ne ca la inceputuri era o simpla pluta, oamenii au inceput sa se gandeasca si sa lustruiasca ideea pana a aparut barca cu motor, asa si oamenii de mici ne uitam la tot felul de caractere si ne slefuim sa ajungem si noi ca si cei pe care i-am urmarit in timpul aniilor trecuti.

Spre sfarsit vom avea si cateva cuvinte despre Dragan, pentru ca fara el, nu s-ar fii pus niciodata bazele constructiei sau a simplei idei ‘’Chipul lui Decebal’’.
A fost un om de afaceri stabilit in Italia, nascut in Lugoj 20 Iunie 1917, decedat in 21 august 2008, Palma de Mallorca. A scris multe carti, in general cu tematica istorica, a scris buletinul istoric ,,Noi Tracii’’.

In anul 2005 a ajuns in topul celor mai bogati romani cu o avere de 850 milioane de dolari, doar ca intr-un an a ajuns pe locul 1 cu 1.3- 1.6 miliarde de dolari, conform revistei Capital.
Iubirea lui fata de istorie, fata de poporul stravechi din care ne tragem l-a motivat sa actioneze, sa reaminteasca fiecarui om care trece pe acolo ca noi suntem romani, si ne tragem din daci, si multumita lui Decebal am ajuns noi unde am ajuns, ca daca nu era Decebal poate ajungeam mai rau, dar ne multumim si asa.

Incheierea credem ca este cea mai grea parte, deoarece am putea continua etern sa vorbim despre frumusetiile naturii oferite de Cazanele Dunarii, de fiecare obiectiv turistic, nici nu stim ce sa spunem prima data, asa ca trebuie sa ne facem ordine in ganduri pe ultima suta de metrii.

Dupa spusele multora, este un loc ce merita vizitat revizitat si apoi inca odata vizitat doar ca impreuna cu mai multi prieteni si familii pentru a impartii invataturile culese din aceste melaguri, melagurile romanesti din care noi ne tragem si ne mandrim cu asta.

Acum vine intrebarea noastra, de ce inca sunteti aici? Daca inca nu v-ati convins, Cazanele Dunarii sunt exact ceea ce trebuie pentru o vacanta relaxanta si placuta, duceti-va si vedeti cu ochii vostrii, aveti doar de castigat o experienta de neuitat garantata.

One thought on “Barca cu motor in Cazanele Dunarii – Escapada din Cotidian la Chipul lui Decebal 2018

  1. Pingback: Dunare si istorie - Pestera Veterani, una din cele mai importante pesteri...

Suna acum!
Facebook Messenger