Filme online subtitrate gratis
Obiective Turistice Cazanele Dunarii – DunareaInCazane.ro

Obiective Turistice Cazanele Dunarii

Obiective turistice principale in Cazanele Dunarii

Obiective turistice principale in Cazanele Dunarii

 
Cazanele Dunarii

Printre primele obiective turistice, Cazanele Dunarii reprezinta o parte din cursul Dunarii ce se afla chiar in dreptul Mehedintiului, pe singura bucata de granita formata in mod natural intre Romania si Serbia.
Cazanele Dunarii se mai numesc si Chei, nume venit in urma formarii cheilor fluviale ale Dunarii, de alfel si foarte interesante de vizitat. Ramanand totusi la numele de Cazane, fiind mult mai adecvat pentru senzatia lasata de defileul Dunarii pentru turisti, zona stancoasa cu pereti verticali, un adevarat monument cu care natura se poate mandri.
Latimea Dunarii ajunge sa fie de maxim 250m si minim 150m, o zona foarte ingusta in care apa este deplasata de curentul ce vine din est cu viteza foarte mare. Adancimea este estimata la un maxim de 100m. Golful Dubova este cel care desparte cele doua sectiuni ale Cazanelor, acestea fiind Cazanele Mari si Cazanele Mici.

Cazanele Mari

Lungimea lor estimativa este de 3.8km, iar aria maxima de ingustare este de 180 sau chiar 250m. Pe partea stanga si partea dreapta se afla masivele Ciucarul Mare cu o inaltime de 318m, iar pe partea ce tine de Serbia se afla Stirbatul Mare cu o inaltime de 768m. Pentru excursii se fac plecari de croaziera cu barca sau salupa incepand din Duboca, cea mai apropiata locatie de Ciucarul Mare.

Cazanele Mici

Lungimea lor totala este de 3,6km, iar latimea aproximativa a Dunarii la care ajunge in aceasta zona este de 150m, o zona foarte grea pentru industria navala. La fel ca si Cazanele Mari, si Cazanele Mici au masivii lor, acestia find Ciucarul Mic cu o inaltime de 313m si Stirbatul Mic cu 626m. Pentru turisti este posibil accesul cu barca sau salupa, iar pentru cei ce aleg sa mearga pe jos, se pot vedea de pe Ciucarul Mic.

Chipul regelui dac Decebal

Este un monument de piatra cu o inaltime de 55m si se afla pe malul Dunarii, zona stancoasa, situata in apropierea Dubovei si Eselnitei, ca punct principal de reper, chiar orasul Orsova. Are ca rol reprezentarea ultimului rege din Dacia, Decebal, iar sculptura a fost realizata chiar intr-o stanca. Cel mai mare renume turistic il are ca fiind cea mai mare (ca inaltime) sculptura direct in piatra naturala, realizata in Europa.

Mraconia

In golful Mraconiei gasim si Manastirea Mraconiei. Ca origine, Mraconia are traducere de loc ascuns, ceea ce si este. Nu foarte multe persoane au ajuns aici, nu foarte putine au mai vrut sa plece. Este o zona perfecta ce imbina utilul cu placutul. Malul apei este larg deschis, primitor, apa curgatoare ajuta la compozitia unui peisaj de vis.

Pestera Ponicova

Mai este cunoscuta ca Gura Ponicovei, un grad mediu de accesibilitate pentru turisti, o lungime estimativa de 1700m si se incadreaza drept cea mai spatioasa pestera regasita in Clisura Dunarii. Face parte din Masivul Ciucaru Mare, un masiv muntos in care pestera este sapata, mal al Dunarii de pe partea stanga. Intrarea in pestera este posibila doar prin Cheile Ponicovei, dar si prin o a doua locatie situata la un nivel mult mai superior si cu un grad mai dificil de accesibilitate.

Obiective turistice de vizitat in plimbare cu barca

Daca doriti sa mergeti in croaziera pe Dunare, traseul nostru complet al obiectivelor turisticie este: Orsova -> Golful Orsovei -> Gratca -> (Pe malul Sarbesc) Tekija -> Tabula Traiana -> Cazane Mici -> Manastirea Mraconia -> Chipul lui Decebal -> Golful Mraconiei -> Golful Dubovei -> Cazane Mari -> Pestera Ponicova -> Grota Veterani ; Totul legat despre croazierele ce le oferim, AICI.

Cu siguranta nu veti rata nimic, va veti distra, veti aduna mai multe informatii si veti ramane cu o amintire placuta in urma vizitelor la aceste obiective turistice.

Suna acum!
Facebook Messenger